Hareketyerelbasinbirligihaberleri.blogspot.comli Türkiye ve Türk Bayrağı gifleri, resimleri

22 Mart 2024 Cuma

Sahte Müslümanlar

 

Hani İslamiyetin emrettiği gibi "komşusu açken tok gezen bizden değildir" ifadesini kendisine ilke edinmiş bir müslümanı görmenin mümkün olmadığı ülkemizde sözde müslümanların çokluğu arasında mumla aranan özde müslümanların oluşunu bilmek insana biraz huzur veriyor.

Yine İslam dininin emri olan "Yarın ölecekmiş gibi Ahiret için hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için" ifadesinin sadece hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için olan kısmını alıp yarın ölecekmiş gibi Ahiret için kısmını görmemezlikten gelen sözde müslümanlar biraz silkelenip kendinize gelin.

Zamanla bu riyakar sözde Müslümanların sık kullandığı bir söz vardır "Kefenin cebi yok. kazanıyorsak paylaşıyoruz" bu kocaman yalanla kendini avutan sözde Müslümanlar inanın bu dünyada dahi yatacak yeriniz yok. Ahir dünyada halinizi kimbilir ne olacaktır.

Kurban bayramlarında sadece desinler diye kurban keserek kestiği kurbanı ise site görevlisi vasıtasıyla komuşulara dağıt diyerek pay etmeden teslim edip kurban kestiğini bellirtmek için dağıtacağı adreslerin kendisinin bellirlediği isimlere verdiği mesaj net.

" Bakın ben kurban kestim " amacından başka bir şey olmayan sözde müslümanlar vay halinize.

İstanbul ilimizin bir ilçesi olan Başakşehir ilçesinde (Genelde islami kesim olarak adlandırılır) 10 yıl oturup komuşularından kurban kesenlerden hiç kimseden kurban eti alamayan bir site sakinine apartman görevlisi kurban kesmediğini ve durumunun ekonomik olarak hiçte iyi olmadığını bildiği için  gelip "abi kurban kesen herkes bana kurban eti getirdi, dolaplarda yer kalmadı bir kısmını size getirebilirmiyim?" şeklindeki sorusuna şaşırır.

Site sakini görevliye şu cevabı verir.

" Bana şahsımıza getirilmiyen kurban etini sizden almamız bize helal olmaz.
Haram olur, bu nedenle kabul etmemiz mümkün değil.

Eğer ben bu kurbanı kesip böyle dağıtan müslümanlar gibi olsaydım bende kurban kesebilirdim, kurban kesmekte amaç ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüp onlara bayram yaptırmaktır" cevabını alan görevli bu sitede saygı duyulacak bir aile varsa o aile sizsiniz" diyerek ayrılır.

İslamiyet sadakanın, zekatın, Fitrenin nasıl ve kimlere verilebileceğini açık bir şekilde ifade etmiş olsada sözde müslümanların bu konuyla uzaktan ve yakından ilgileri olmadıkları için kendi mantık ve mantalitelerine göre İslamiyeti yaşarlar.

İslamiyetin emrettiği şekilde yaşamak şahsiyetçiliğini gösteremiyen sözde müslümanlar şahsiyetsizliklerini Siyasette, Ticarette hatta komuşuluk ilişkileri bir kenara kendi ailelerinde bile sürdürdüklerinin farkında değillerdir.

Girdiğimiz şu mübarek aylarda Ramazana sayılı günler kala sözde müslümanlar İslamın emrettiği şekilde zekat ve fitrelerini verseler, başta dünya olmak üzere ülkemizin yaşadığı Corona Covit 19 virüs belasından mağdur olan hiçbir dar gelirli insanımız mağdur olmaz.

Fakat dedikya bizim sözde müslümanlarımız Pandemi öncesi caka olsun diye saraylar gibi beş yıldızlı otellerde kişi başı neredeyse 500₺ olan iftar sofraları kurarken ve seçkin davetlilere iftar açtırırken belediyelerin sokak iftarlarına birlikte iftar etmenin keyfini birlikte dua etmenin faziletini bilen dar gelirlilerden birhaber yaşayanlara sözde müslüman demek çokta incitici olmasa gerek.

İslam paylaşmayı emreder.
İslam kardeşliği emreder.
İslam doğruluğu emreder.

İslam İnsana insan olduğu için değer vermeyi emreder.

Bizim sözde müslümanlarımız ise kerameti kendinden bilip, ben çalıştım kazandım.

Kimse malımın ortağı değil.

Kazancımı nerede nasıl harcayacağımı ben bilirim mantığı ile hareket ederek yukarıda anlatıldığı gibi zekat, fitre, sadaka gibi konuları yine bildikleri gibi yaparlar.

Müslümanlık İnsanoğlunun anlayabileceği en mantıklı kurallar ile bellirlenmişken hala orucu ne bozar, kime nasıl sadak verilir, zekat aslında verilirmi?

Verilmezmi gibi sorulara kendilerine göre hoca arayanların hatta islamiyeti kendilerine göre yorumlayan sahte sahtekar imamların ifadeleri ile kendilerini menun edecek ifade yakaladıklarında ise işte tam kendime göre bir hoca buldum diyen zavallı sözde müslümanlar ölüm tam ensenizde.

İşte o gün belki yarın hatta belki yarındanda yakın.

Kim bir dakika sonra yaşayacağına emin olabilirki.

Bir nefese hükmedilmediğini bilen sözde müslümanlar ticarette ve siyasette yaptığınız dahice kurnazlıkları kılı kırk yararak bulup servetinize servet katmayı beceriyorsanız!

İslamiyet neyi nasıl emrediyor bunu bir ömürboyu yaşayacağınız şeklin ne olduğunu öğrenmeniz sadece 1 saatinizi alır.

Yeterki islamiyeti öğrenme arzu ve isteğiniz olsun.

Kıt kanaat geçindiği halde vesveseye meydan vermeyecek şekilde üç aylara giren ve mübarek ramazan ayını sadece inançları gereği yaşayarak emrolunduğu şekilde hayatlarına çekidüzen veren gerçek müminlere selam olsun.


İbrahim Erdem Karabulut

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder