Hareketyerelbasinbirligihaberleri.blogspot.comli Türkiye ve Türk Bayrağı gifleri, resimleri

22 Mart 2024 Cuma

SAĞ DUYULU OLMALIYIZ

  Cumhurbaşkanlığı seçim sisteminde bazı aksaklıkların yaşanması, uluslararası ekonomik baskılar, ABD Başkanı Joe Biden'in Türkiyede seçimlerle, demokratik yollarla iktidarı devireceğiz ifadeleri, Sedat Peker'in AK Parti içerisine çöreklenerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gölgesinde adeta gizlenerek yaptığı yolsuzluklar, usulsüzlükler, çifte maaşlar ve son dönemdeki ekonomik sıkıntılar nedeniyle Cumhurbaşkanlığı sistemini iptal ederek parlamenter sisteme tekrar geri dönüş yapacağız diyerek iştahını kabartan Millet ittifakı şimdiden zafer çığlıkları atmaya başladığı kamuoyunun yakından takip ettiği bir konudur.


Bu tutum ve davranış karşısında Cumhur ittifakı hala ülkede umut kapısı ve milletin beklentilerine cevap verecek ittifak olarak gösterilse dahi tedirgin olan bir kesim polemikler içerisine çekilerek Cumhur ittifakına zarar verilmeye çalışılması kamuoyunun büyük bir kesiminin hala Türk devletini, Türk milletini huzura ve refaha kavuşturacak ittifakın Cumhur ittifakı olduğu konusunda hemfikir durumda olduğu açık ve net olarak görülmektedir.

Cumhur ittifakı henüz ittifak halinde değilken AK Parti iktidarı dönemindeki kazanımların unutulmayacağı gibi AK Parti iktidarının ana unsuru olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasette ilk seçilmiş deneyimi ile İstanbul Büyükşehir belediye başkanlığı adaylığında yine uluslararası maşaların gazete manşetleri hatırlandığında nasıl bir baskı karşısında İBB başkanlığını aldığı hatırlanacaktır.

Belediye otobüslerinin mavi kart veya İstnbul kart'a henüz geçiş yapmadığı bir dönem olan o günlerde belediye otobüslerinin haremlik selamlık olacağı, bayanların arkadan, erkek yolcuların ise ön kapıdan bineceği palavralarına İçki yasağının geleceği, istanbul ilinde mini etek ile gezmenin yasaklanacağı hatta o dönemin küresel virüsü olan (Aıds) virüsünün mini eteklilerin bacaklarına enjekte edileceği ifadeleri manşetleri süslüyordu.

Nihayetinde bu söylentilerin birer palavradan ibaret olması ortaya çıkınca Erdoğan'ın okuduğu bir şiir yüzünden siyasi yasaklı olması kısa bir dönem cezaevine alınması siyasete ara vermesine neden olmuştu.
Siyasi yasaklı döneminde kurduğu AK Parti tek başına iktidar olacak oyu aldığında ise yakın çalışma arkadaşı Abdullah Gül Başbakanlık yaparken kendisi AK Parti genel başkanı olarak temaslarda bulunuyordu.

Seçim yasağının kaldırılması sonucu Partisinin başına geçerek yokluk, yoksullukla mücadele için yaptığı hamlelerde vesayete takılıyor adeta Erk'ler savaşı yaşanıyordu.
Attığı her adım ya Anayasa mahkemesi'ne taşınıyor, hamleleri YÖK, Barolar, Ordu tarafından kıskaca alınıyor hatta partisinin irticanın odağı olduğu gerekçesiyle dönemin yargıtay başsavcısı tarafından kapatılmak isteniyordu.

Mecliste ezici çoğunlukla yürürlüğe sokulmak istenen yasa için yapılan oylamada 351 oy ile geçmesi dahi ertesi gün 351 el kaosa kalktı manşetlerinin atılmasına vesile oluyordu.
Demokrasiye bin yıllık ayarlar verilirken, tanların sincan ilçesinde yürütülmesi, kapatma davaları, cumhurbaşkanı seçilme şartları, ihaleler, özelleştirmeler,Cumhurbaşkanlığı külliyesi yapımı, üçüncü köprü, çanakkale köprüsü, YHT, Askerliğin düşürülmesi, İETT garaj ihalesi, Taksim park projesi, Marmaray, Avrasya Tüneli, Tank Palet fabrikasının özelleştirilmesi engelleniyor Taksim meydanına Cami yapılmasının anlamsızlığı TV Kanallarının vaz geçilmez tartışma konuları oluyordu.

Başkaldırılar gezi parkı kalkışmasıyla sürerken yakılan ateş ülke geneline sıçratılıyordu, Açılım adı altında bir barış süreci deneyimi ihanetle eşdeğer tutuluyor, ABD, İngiltere ve AB ülkelerinin baskıları, dayatmaları ülke içerisindeki işbirlikçileri ile gündem yaratıyordu.
Tüm baskılara ve engellemelere rağmen Devletin bekası, Milletin geleceği için atılan cesur adımlar ile ülke tam ekonomik özgürlüğünü yakaladı denirken Hain Fetö kalkışmasıyla ülke yine bir çıkmaza sürükleniyordu.

Bu durumu tiyatro olarak adlandıranlar kaçarcasına tankların arasından sığınacak liman ararken daha sonra otellerde yer bulamadığı için Bir Belediye başkanının evinden gelişmeleri TV ekranlarından izlediğini açıklayan muhalefet lideri hain kalkışmaya dair yorum yapmaktan dahi kaçınırken Cumhurbaşkanı Erdoğan hain kalkışma için Milleti sokaklara, limanlara, alanlara davet ediyordu.

Ülkedeki yabancı ajanların trolleri Erdoğan kaçtı yaygarası koparırken Cumhurbaşkanı Erdoğan uykusuz ve yorgun bir gecenin sabahında İstanbul Atatürk havalimanına iniş yapıyordu.

Ülke birçok kazanımı tüm olumsuzluklara karşı kazandığı bir dönemde yapılan çalışmaların ürününü sanayide, teknolojide, savunmada, yakaladığında ise yine troller ne TOGG diyor, Maket uçak diye adlandırıyor, bulunan doğalgaz rezervlerini yalan diye adlandırılıyordu.

Ülke bu ağır ekonomik baskılar, terör sarmalı, ablukaya alınan adalar, ABD planlarının siyasi partilerle istişaresinde diğer siyasi partiler çekimse kalırken MHP AK parti ile ittifakın devletin bekası gereği olduğunu açıklayarak kayıtsız ve şartsız destekleyeceğini deklare etmiş akabinden BBP ittifakı destekleme kararı almıştı.

Ülkemiz üzerine oynanan her oyun henüz başlamadan kırılırken büyük şaşkınlık yaşayan ABD ve uşakları emelleri olan Güneydoğumuzda kuracakları kukla devletten her geçen gün uzaklaşırken bu kez EGE denizindeki adaları silahlandırmaya başlaması, ekonomik baskılar, it dalaşı atışmaları ile tahrik hamleleri ile kaosa sürüklemeye çalışsada Devlet aklıyla hareket eden Cumhur ittifakı her hamleyi savurmasını başarıyordu.

Adeta ısmarlama bir savaşa sürüklenen Rusya ile Ukrayna savaşında taraf olunacağı düşünülürken yine tarafsızlığını koruyarak hiç bir ambargoya ortak olmadan her iki ülkeninde vazgeçilmez olduğunu ifade ederek komşuluk görevini yerine getiren Türkiye dünyayı şaşırtmaya devam ediyordu.
Libya, Mısır, Katar hamleleriyle dünyayı şaşırtan Türkiye içeride muhaliflerin Libya'da, Katar'da ne işimiz var söylemine karşılık siyasi derinliklerini gözden geçirmelerini tavsiye ediyordu.

Kazanımlar, kazanılan haklar sürerken dayatılan İstanbul sözleşmesinde kısa sürede ailelerin gördüğü zararların tespit edilmesiyle uygulamadan vaz geçtiğini ifade eden iktidar partisine karşı başta eşcinseller olmak üzere muhalefet iktidara geldiklerinde ilk hafta İstanbul sözleşmesini tekrar hayata geçireceklerini ifade etmelerine neden oluyordu.

Muhalefet Millet ittifakı adı altında birbirine hiç benzemeyen siyasi partilerin şimdiden Cumhurbaşkanlığı yardımcılıkları ile bakanlıkları paylaşma telaşına düşerek meselenin ülke değilde ülkedeki rant paylaşımı olduğunu gösterirken Cumhur ittifakı adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçmen yokluk ve yoksulluk altında ezilsede, yapılan baskıların geldiği yeri bilecek kadar siyasetle iç içe dünya siyasetini takip etmekte.

Oynana oyunu görmekte, Kurulan kumpası bilmekte, gelen ve kurulan tuzağı hissetmektedir.
Kurulan bu kumpas ve tuzaklara kanmayacak ve aldanmayacak ferasete sahip Türk milleti tüm olumsuzluklara rağmen Cumhur ittifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk milletini huzura, Refaha çıkaracak tek lider olarak görmeyi sürdürdüğünü ortaya koyacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapılacak seçimlerde alacağı %50 üstündeki oyla bir dönem daha ülkeyi yöneteceği bu dönemde ise AK Parti içerisindeki bazı fosilleri ve adları yolsuzluk ve yasadışı konularla anılanlardan temizleyeceği konusunda kuşku duyulmamaktadır.


İbrahim Erdem Karabulut.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder